donderdag 28 april 2011

Murga tijdens de Gentse Feesten / Murga durante las fiestas de Gante

El día domingo 24 de julio, entre las 16 y las 17 horas 30, la Asociación de Argentinos Residentes en Gante (ARG-Gent) organizará una sesión informativa sobre la murga como género de música, baile y teatro popular callejero, en Mosquito Coast, Hoogpoort 28, en el centro de la ciudad de Gante. El costo de la entrada es de 1,5 euros (incluye una consumición gratuita).
Para mayor información e inscripciones, podrá establecer contacto telefónicamente al número 0497 68 91 73, via mail (info@arg-gent.be)

Tijdens de Gentse Feesten, op 24 juli, organiseren vzw ARG-Gent en vzw Murga een infossessie over Murga : ‘Murga in Beeld : Murga in Vlaanderen en Argentinië’.
Iedereen is welkom in het wereldkaffee Mosquito Coast (Hoogstraat 28, centrum van Gent).
De activiteit start om 16 uur en eindigt om 17.30 u.

Murga in de school.
Murga is van oorsprong een Latijns-Amerikaanse traditie. De Murga van Argentinië vind je gans het jaar door in theaters of rond de carnavalperiode in de murga-parades die in wijken van Buenos Aires georganiseerd worden.
In 2006 werd het voor het eerst geïntroduceerd in Antwerpen. Murga kreeg hier een eigen, lokale invulling. Ondertussen telt Vlaanderen een 15-tal murga's waaronder ook twee murga's die in scholen zijn opgericht.
De formule en methodiek van Murga sluit perfect aan bij een schoolomgeving. Murga werkt grensoverschrijdend: het combineert verschillende eindtermen en muzische werkvormen, het is multidisciplinair en het kan gebruikt worden over de verschillende leerjaren heen.

In Gent hebben kinderen en ouders uit de vier wijkscholen en buurtbewoners van de Gentse wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham in 2007 de eerste Gentse Murga Fanfare (een theatrale wijkfanfare) opgericht. Momenteel telt ‘De Fanfare van Komen en Gaan’ 75 leden. Thema dit jaar is voetbal en cowboys La Gantoise and The Wild, Wild West.
meer info:
http://murga.clans-united.net/

Leerkrachten en directeurs die meer info willen of een Murga-groep willen oprichten kunnen contact via tine@murga.be

Geen opmerkingen: